ads

Monday, June 21, 2010

A ring~~ and a watch~~

last saturday..saya dengan suka hatinya pergi KL..willing to take the bus .. wait for hours just to  shop at KLCC ..sebabnya my future fiancee was at  KL at that time..so just closed my eyes and follow my heart ... the main reason ke sana sebab nak dapat cincin katakan..hihi...ohhh~~ HABIB Jewels~~lalala...

cerita pulak pasal bas..I am very lucky...lucky giler..sebabnya bus departed at 12.30..and I off from my rumah sewa pukul 12.15..thanks to Farah Hazwani..help to sent me up to bus station..sesudah sampai saya pun berlari tak pandang org lain dan terus ke kaunter sebab memang sudah terang lagi tersuluh lambat dah... tercungap2 tanya pak cik tiket bermisai garang berspek mata tebal..hihi.. "pak cik tiket ke KL ada tak arini sekarang??" dengan selamba bertanya sbb dah tahu ini hanyalah untuk mencuba nasib for getting 12.30 pm punya tiket...pak cik pun berkata "aik?? mana tau ada satu ja tiket lagi, itupun ada org tak jadi naik bas" ...wahhhh!! rezeki saya la nampaknya..hihihi...best2~ satu hal lagi dalam dalam bas jgn cakap la.start je bas tu gerak..mata pun tertutup...memang tak sedar..haih...nak di tambah cerita pulak...sesampai je..boleh plak comfius..did all of you know that perhentian pudu has already gone ..bus will never stop there anymore?? after jalan duta the next stop is at Bukit Jalil..haih.. luckily saya tak nangis kat sana ingatkan dah tersilap naik bas..hihihi...( bak kata Amir bokyok punya budak !! =P)

okay now, focusing on more update for my engagement preparation..but this one is not from me..this one is from my future fiancee..heee =D..saya hanya meneman sahaja...just pointing which one i like..wahhh!!! love that moment so so much...ye la..when he asked me "Ayang nak yang mana?? pilih la.." then I replied " Bajet Ayang berapa?? " pastu Amir cakap " tak pe, tak yah kisah bajet.."....hurm...anda tahu apa maknanya itu???....it's means HEAVEN!!!!..hihihi...( di sini saya nampak jahat la pulak...tapi tak per...inikan entry untuk Amir..so biarla,,jahat pun jahat lah...=P)..wah!! entry yang dasyat..dengan penuh perasaan saya nak cerita....okay..layan saja ya..hihi

Lastly, after struggled making choiches... finally I got a ring and a watch!!..yay!! I love ya Amir..hihi..( bare in mind ..saya bukan la materialistic or moneyistic<-- betulkah perkataan ini?  ..hihi




Guess~~design lebih kurang macam ni..but surely bukan yang ini tau..hihi

Thursday, June 10, 2010

cup cakes!!


 

They're all sooooo gorgeous!!! isn't they?? heee...can't deny I want to have all them to be my hantaran cup cake..love them so mucheese..hihi..all pictures I just google it for my list..entah kenapa rajin betul malam ni nak 'menggoogle'..then it end up...a coulpe of choices yang saya sendiri tak dapat nak pilih...wahhh!!! banyak susah ini macam..baru satu hantaran yang nak dipilih...ada lagi 5..cause the one left is for amir to choose..belum lagi pasal bajunya...waduh2...pening sudah...okay...mari tolong saya pilih...mana satu yer??

Tuesday, June 8, 2010

just a list

Engagement wishlist!!!
last night..which is beberapa night yang lepas..sorry I couldn't remember the exact night.biarkanla..tak penting pun apa night kan..Amir sms me "Ayang selain cincin ayang nak apa lagi?? Ayah tanya.." hihi..ohhh my heart  blossom happily...wah ..apa la yang yang boleh perlu saya request yer..hurm..then saya reply back "ayang bleh dapat 2 barang tak ke satu aja?" As we agreed the hantaran will be lima berbalas tujuh..and that five things he'll give me will not include the ring and the sirih junjung .. so then 1 will be too less..hihi..so i wish for to two!!..wahh!! sangat tamak saya..hihihi...but luckily Amir agreed..wahhh!!seronok2!!.. so raughly i'll get two wishes la from the geanie which is Amir of course..yabedabeduuu!! So right now i think i'll go for guess watch and perfume'set Dolce & Gabbana..hurmm so what do you think?? is it okay?? Am i too demanding?? hurmmm but Amir say okay jer..haiyaaa!!! ok la kan?? hihi

So here the roughly hantaran tunang, dari dara kepada terunanya..
  1. Cake - ( Secret recipe or baskin robbin? )
  2. Chocolate ( Ferrero Rocher?? betulkah ejaannya..malas nak google)
  3. Fruits ( buah-buahan tempatan udah ler )
  4. Bahulu ikan ( hihi...his favourite tau!!)
  5. Puding or Cup cake kot?? ok ka?
  6. Tie and coufling
  7. His wish yang saya tak tahu apa?? weee~~~ takuttt...jgn minta mahal2 tau

Wednesday, June 2, 2010

bila mama pakai kebaya~~~

baju kebaya fever!!! that's what happen to me right now...rambang mata nak pilih ...eeee geramnya...Every night I will definitely searching for blogs yang sell baju kebaya...saya nak satu!!! 2..3..pun boleh jugak..terima kasih yer..hehehe..it's great if somebody yang dapat menyumbangkan baju kebaya cantik to me..perhaps you..you and you..ceeewaaaahhh...thank you2!! heee....padahal dalam hati >>>> ( "eh3!! ko nak  kena bebel ngan Amir ke tia?haha...hurm...ampunkan patik tuanku..ampunkan patik..patik saja berlawak jenaka..hihi..")

ok2..back to story la kan..hurmm...just wants your opinion..what would you say if i choose kebaya as my engagement dress?? but surely.. not the one like the ordinary baju kebaya yang di pakai waktu nak pergi kenduri tu...itu da macam ratu kebaya sudah...I don't want that..ohh..please...saya mahu yang ada kerawang-kerawanag bagai tu...vogue da vast gitu...almaklumlah...everything must be beautiful!!!..I can't wait to hear  he say "oh you're beutiful with that kebaya dress sayang" ( jiwang lagi...adoiila)..like the world is mine..yiippiiiieee...hehe..

There are a lots of beautiful embroidery kebaya dress from Indonesia.. I am so fascinated with them..and planning to buy it as soon as possible..must buy.Kalau tak beli jugak..ni mau kempunan bagai kempunan telur tembakul..huwaaaa!!! Here i sa  couple of choices of the kebaya dress...yup2!! I'm lovin it  m ..haha.
so let took a peek on them...





like it so mucheese!!

love it..my first choice!! So how do you think

Suke3!!!
oh !!! So?? how is it?? amazing right?? saya rasa macam nak beli je semuanya..haih...kalau la duit penuh bakul..kan best!! ok that's it !!! if you want to know furthe.you can take a look on this webpage: http://traditionalkebaya.wordpress.com/

ok daa..toink3

ADS

Related Posts with Thumbnails