ads

Saturday, July 24, 2010

SHE is my sister

"SHE's back!!" do you want to know who is coming back home today? hihi..adik perempuan saya...ish2..mesti dia bangga if she know i make this entry just for her..to welcome her home..okay let me story a bit about her..she is my second siblings...i'm the eldest one in my family..so after my brother..datang la NUR NAJWA AYUNI.....so she is the third child of Encik ayah Jafri Bin Taha dan Puan mak Faridah Bt Burok...so add up all ..I have 2 brothers and 2 sisters la..susah tau nak jaga adik2 yang ramai ni..eceh...( macam  la saya ni parents diorang kan? haih)..nak tahu...kecik2 dulu saya tak 'ngam' dengan dia...ala dengan siapa lagi..dengan Najwa la..dulu saya dan abang dia kira satu geng la..sebab dia geng ayah...selalu mengacum ja...aduh naik meluat saya...ye la...sikit2 menang kan dia...sebabnya Encik ayah dan Puan mak kena tunggu 8 years baru dapat adik saya yang ke 3.. so dia terpaksa perasan la dia anak last dalam family..ekekekkekee...padan muka sebab Puan mak sangat produktif..( tak dpat la engkau nak jadi anak last) ekekkekeke.... tapi yang bagusnya..dia tak da la nak bangga diri ke apa..kitaorang dua ja yang selalu marah2 dekat dia..entah apa angin dia bwak tak tahu la..asyik2 nak kena marah ngan kami ja..hihi...(ha ..tengok salahkan dia lagi....hihi)

...She is very much opposite of my me..matured lagi dari saya...heeee....kalau jumpa orang mesti orang cakap saya ni adik dia..haha ( sempat saya perasan awek muda..yahuuuuu!!!! walaupun umur dah nak mencecah 24...but still muda lagi kan..eceh)...saya dengan dia selalu berlumba2 siapa lagi hebat...UPSR dia potong saya (she got 5As and I got only 4As instead)..PMR kami sama.(8As) but SPM ( saya berjaya potong dia..yabedabeduuuu!!!saya 8 die 7...wakakaka..ish jahat sungguh ini along..=P) ...with her SPM result dia telah berjaya ke PASUM,UM for science hayat course...GOOD LUCK FOR YOU DEAR...STRIVE HARD OKAY!!

okay sebenarnya malu nak cakap...saya rindu dia..sebab waktu cuti after SPM tu..dia la teman saya ke mana2..almaklumlah...abang aska saya jauh di perantauan..aicheh...so bila die ke PASUM...saya sorang2 balik..menunggu abang aska yang entah bila nak dapat cuti..haih..nasib ada kawan ni FIZAH AHMAD yang telah saya ceritakan pasal dia dalam entry bila tah saya pun lupa...hihihi...

okay here some pictures of her...my sister NUR NAJWA AYUNI JAFRI...

Wednesday, July 21, 2010

November what??

saya masih tercari-cari tarikh yang sesuai untuk majlis pertunangan kami..date that really suit with everyone...not just from me and my family but also from Amir's side...eventhough it's only an engagament but it's still one of the biggest event in my life..and i'm very very hoping that everyone could come to this event...semua lah termasuk family mak long, ochek, pak itam, pak cik mail, pak ngah, mak lang, abang samad, kak intan, mak teh kalo boleh...heee..boleh la majlis tu nanti jadi tempat pertemuan adik beradik mak..mak da rindu diorang sangat rasanya...and not forget to all my cousins..non, adah,abu, angah and so so ( nama tak larat type..hihi ) ... last but not least my friends..fizah ahmad, norlida, bib, aini, syuhada, nurul... and all others that are willing to come .. datang tau! = D ( I'll sulk with you if you do not you come = ((  )

searching+planning+discussing ..still in progress to make sure the 'day' is the perfect day for my engagement.. Amir have issued : how about 21 November 2010 ? first week of school break...watchaaa!!!..is that okay?? nanti nak bagitau mak ayah ni..tak sabar2..hihi =P....so lets check it out soon...kalo betul tarikh ini..siap sedia ya you all..heeeee..ohh i'm lovin it!!

ADS

Related Posts with Thumbnails