ads

Monday, August 22, 2011

ENGINEER

Hello Engineers!!

Teringat masa kecik2 dulu awaktu zaman kanak-kanak ribena dulu.... Kalau cikgu tanya apa cita2 kamu ?? ada yang nak jadi Doktor, Cikgu, Polis, Ahli Bomba, dan up sikit Pesyarah..haih kurang yang jawab nak jadi Engineer..ye la masa kecik2 apa ke benda alah namanya engineer tu..tambah yang sekolah kampung macam I..mana hulu banang nak kena kerja jadi engineer ni...dah sudah alik-alik kurang la jawapan nak jadi engineer ni...mak yah den pun sama la..tak pernah suggest jadi engineer pun tau..hihi..tp yang penting I tak pernah jawab nak jadi cikgu..sebab ape..I tak mau jadi cikgu because both of my parents are teachers. so kalau I jadi makin menimbun la kertas kat umah I..yer la jadi cikgu punya pasal..Marking ..Marking..n terus Marking..kan kan cikgu?(amaran: ini zaman I dulu ye yang lahir 80-an, korang yang up sikit skrg ni mesti la lain jawapannye yer)..Nak tahu apa cita-cita I, jawapan standard la.. I  nak jadi Doketot..haha...cita-cita mau tinggi beb..Bile da meningkat dewasa I tak jadi pun Doktor tau..sedih kan...tapi tak per I dpt jadi Engineer yang dulu kecik2 I did'nt never ever berangan nak jadinye..alhamdulillah rezeki Tuhan siapa yang tahu..Tuah ayam nampak di Kaki , Tuah manusia? Hang Tuah je la yang bertuah!! haha bertuah punye budak!!!hihi =).. Tapi engineer pun bertuah jugak sebab apa ..ha inilah yang kita nak tahu..sebb kat bawah ni.

‎"ENGINEERING" has been chosen as the TOUGHEST course among all the courses including BCOM, Bca, IAS, IPS n MBBS; by the Guinness Book of World Records, on 18Aug2010. It has 58 university exams + 130 series exams + 174 assignments within 4 years (max 750 working days). All engineers should be proud to be an engineer :).

It's not easy to get a degree of engineering certificate. It's not like in a blink of an eye you'll become one. But nothing is impossible, work hard , strive for your future and pray to God, insyaallah everything will be smooth and easy. But before that, you have to made up your mind..jangan separuh jalan je yerk..wahhh!!!! motivasi untuk hari ini..haha..



Hello Lovelias..

Eventhough it has been about 10 months ago, the sweetest memory i could never ever forget..and it's absolutely my Engangement Day!!! and now I'm looking forward for my wedding day pulak!!...yahhoooo!!
That's the first time i salam dan cium tangaan bakal ibu mertua I dan first time jugak bakal ibu mertua I cium pipi I..ahhhhh...HEAVEN!!

Okay, don't to waste your time just let the pictures do the all the talking.. Hope is not too late for me to share yer...










HennaKu

Hello Dear!

Before this I've heard that wearing  inai yang bercorak is prohibited..fearring that it is duplicated from other religious especially Hindu.. very frustrated when i heard this rumours..my friend la die tahu i suka pakai inai carving2 ni and she let me down with that rumour..so because I though that is for real..thus  for my engagement i did't wear henna...kalau tak mau merah mak ngah..tangan I..hihi..But i'ts good too..my mom said it's not nice wearing henna /inai during the engagement..because it's not like you are getting married at that time..Tunang je kot..so untuk menjadi anak yang baik i yang baik ni pun follow jer ...
But it's still okay if you prefer to wear.for me ia menaikkan seri!! kan..kan..


my soft hand..hihi..with engagement ring                                 
Okay boleh baca bawah  ni, petikan I took from

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Pemakaian Inai Bercorak Mengikut Syarak. Muzakarah telah memutuskan bahawa:

  1. Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki adalah diharuskan bagi wanita sama ada yang telah berkahwin atau belum selagi mana tidak menimbulkan fitnah.
  2. Walau bagaimanapun, kadar pemakaian inai di kedua-dua tangan dan kaki adalah terhad sehingga pergelangan tangan dan buku lali sahaja, manakala warna yang digunakan tidak bersifat kekal seperti tatu dan mengandungi sebarang unsur yang meragukan. Mengenai corak atau ukiran yang digunakan pula, corak atau ukiran daun dan tumbuh-tumbuhan adalah dibenarkan, manakala corak-corak haiwan, lambang dewa-dewa atau ajaran atau apa jua gambaran yang bertentangan dengan syarak adalah dilarang.
  3. Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki bagi lelaki adalah tidak diharuskan kecuali pada sebilangan jari bagi pengantin semasa majlis perkahwinan dan juga untuk tujuan perubatan
So yippiiii!!!!..for my wedding day I can wear it...yeyehh!!! ( i lambat tahu ni..i tahu...huhu -___-")

Sunday, August 21, 2011

Pelamin Idamanku

Hi Dear All


Dah tahu boutique pengantin mana jadi pilihan?? Me is still searching..almaklumla masih ada banyak masa lagi..so jari yang runcing ni masih gatal menggoogle sana sini..dan Yes!! I found Boutique yang insyaallah I rasa dpt memenuhi keinginan I..tp I belum survey lagi harganya...nak berjinak2 tanya pun belum lagi..sbb Mr Fiancee I yang tough tu ckp ' It's still early dear..If you keep searching mana tahu you'll  find other boutique that can provide more than you want' ohhh....oleh kerana nak jadi tunang yang baik..I yang kiut ni ikut je ye tak..hihi =)




But anyway, I still want to share with all bride-to-be out there especially those who live in the Island Of Pearl ,Penang . You all try la tanya2 then share la dengan I yer what's the package they provide. I pun nak tahu...


Okay jom review antara pelamin yang menjadi Pujaan Hati...




What can I say is..their art are STUNNING!!ELEGANCE!!SIMPLE BUT it melt my heart!! Personally I prefer the last picture!! So how bout you?














Opsssyy!!! My bad!! forgot to mentioned the Boutique name la..alamak..Akak sy promote Boutique Pengantin akak ni Kasi Discaunt ye!! hihi..


Okay, girls ypu can view and reach them at this link HERE

Wordless Monday


Monday, August 15, 2011

SK II ♥

It's refreshing time!! kembali bersemangat setelah membaca blog dari REDMUMMY pencinta merah which I knew, I am very vey much out of date..Everyone in this small world specifically tiny little Malaysia already knew about her..and here I am, phathetic tia.. I always like that..far far behind from the actual scene..hurm macam ni bila la nak menjadi blogger yang berjaya oiiiiiiuuuuhhh... -__-"..ok2 enough is enough..today I wlould like to share my wish list for my wedding hantaran..alamak actually I tak jadi kahwin tahun ni..next year babeh!! better next year kalau tak your sweet darling ni terpaksa cr lain tau..hihihi =P ( dlm hati hanya kau lah yang satu tunangku tersayang..my Mr. Fiance pewwiiittt!!!oh jiwang sekejap) hihi =)

SK II...yeah I'm drooling over i t...terutama sekali FACIAL TREATMENT ESSENCE..Better get kalau tak sure muka tidak berseri-seri nanti..not glowing kata omputih..hihi..Last week I went to Queensbay ( penang_ yes my origin is in Penang)... 1 set of SKII cost around RM 760 if I'm not mistaken la..5 to 6 items kot dalamnye..(takper nanti i check balik ) ..betulkah harga ini..or the price is higher that this..tapi sorry tak bole tangkap picture...nati I kena saman..haha..(betul ker kena saman yer nati??) baik jangan kalo tak..tak kahwin la...duit tak de nak bayar lawyer..huhuhu...-__-" (merepek lagi). okay so lets do saving money kalau teringin nak pakai SKII.

Lets survey who else pakai SKII ...
TARAAA....


Have you seen the new face of SK-II, Haruka Ayase? She is one of Japan’s most talented young actresses, and has won numerous Nikkan Sports Drama and Television Drama Academy Awards. In 2009, she won the Blue Ribbon Award for Best Actress and she is only 25 years old! Some of the differences Ayase felt within days of using SK-II was that her skin felt thoroughly moisturized, her skin texture was more even and her skin was oily no more.

“It doesn’t matter if you are in your 20s, 30s or 40s; SK-II is suitable for all ages. You should try it and see the difference for yourself!” – Vanidah Imran, Award Winning Actress & TV Host ♥                       Isn't she adorable?? love her so much♥!!

Okay let see example of SK II hantaran pulak yer..

TARAAAA




(alamak sorry yer tak buat credit pic to sesape)
Exclusive KAN??

Okay jom cuci-cuci mata kat shopping complex pasni ye.. =)
daa.... toink3

ADS

Related Posts with Thumbnails