ads

Sunday, March 25, 2012

Keputihan Punca Susah Mengandung


Bagaimana keputihan boleh menghalang kehamilan?

Menurut Illinois Department of Public Health, bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan itu mampu ‘menyerang’ tiub fallopio dan uterus seseorang wanita yang dijangkiti keputihan. Kesan daripada itu ia boleh membawa kepada kesukaran untuk seseorang wanita yang dijangkiti keputihan untuk hamil. Ia menjadikan sistem tubuh seseorang wanita itu tidak subur dan akan menyebabkan risiko kehamilan ektopik (ectopic pregnancy).


Dalam istilah perubatan, perkara sebegini adalah lebih dikenali sebagai“Pelvic Inflammatory Disease (PID)”. Anda boleh bertanya dengan lebih lanjut PID ini kepada doktor yang merawat anda. Selain itu, bakteria atau kulat daripada jangkitan keputihan ini juga boleh akan menyebabkan kerosakan pada tiub fallopio.Jika berlaku kerosakkan begini maka risiko untuk seseorang yang dijangkiti keputihan untuk hamil adalah sangat tipis sekali. Antara langkah bijak yang perlu diambil segera adalah dengan menghalang keputihan ini daripada dijangkiti. Dan jika kita sudah dijangkiti keputihan, kita perlu merawatnya dengan kadar yang segera.

Oleh itu segeralah merawat masalah keputihan jika anda telah dijangkitinya, jangan menganggap perkara ini terlalu mudah atau remeh kerana kesannya keatas kehidupan anda amatlah besar. Jika sekarang ini anda masih belum lagi hamil walaupun telah berkahwin lebih dari 2 tahun, kemungkinan besar ia adalah disebabkan oleh masalah keputihan.
Makanya, Marilah tia share apa kelebihan yang kita boleh dapat melalui set PREMIUM BEAUTIFUL CORSET. Insyaah rezeki itu datangnya dari Allah, dan kita cuba sedaya upaya..mana tau kan da rezeki kita bila kita cuba pakai PB ni. =) Mari review sama2 dgn  tia...heeee=)


By wearing Premium Beautiful, Premium Beautiful mampu menyelesaikan masalah keputihan dengan menarik segala keputihan keluar daripada rahim anda...:)


Sesiapa yang mengalami keputihan or trying to conceive, just wear Premium Beautiful. Long Girdle ada net lubang udara berfungsi untuk menggalakkan pengaliran udara, elakkan kelembapan dan juga prevent from bacteria growth, fungus dan bau. It's very comfortable and you'll stay fresh everyday. it will reduce white discharge, and then, lepas tue, lamer kelamaan, lepas tu akan hilang terus. InsyaAllah.


Long Girdle - Bahagian Hadapan

Long Girdle - Bahagian Belakang
Boleh contact tia  for more details yer.!!

                                                     Contact Number: 011-12398303

0 LoveGreen:

Post a Comment

ADS

Related Posts with Thumbnails