ads

Wednesday, March 14, 2012

Lacto-Lite

Hello!!
Hari ni tia nak share pasal lacto-lite..Buat pengetahuan readers sekarang tia dah gabungkan penggunaan premium beautiful corset dan lacto-lite. Both combination amat-amatlah sesuai for those yang nak cepat turunkan berat badan di samping mendapatkan figure yang sangat..uppmmhhh.!!! tangkap leleh...hihihi
Okay jom kita review dulu ye!


Tahukah Anda?
Terdapat berbillion bakteria wujud dalam usus kita iaitu kira-kira 1.5kg daripada berat badan kita sendiri.
Sistem gastrousus yang sihat perlu mengandungi 80% atau lebih bakteria baik dan bakteria neutraldan 20% atau kurang bakteria tidak baik/bahayaBakteria baik menigkatkan kesihatan usus kita manakala bakteria berbahaya boleh menyebabkan kita jatuh sakitNamun, bilangan bakteria baik semakin berkurang disebabkan faktor-faktor seperti pemakanan  yang tidak seimbang, penuaan, tekanan, serta pengambilan antibiotik yang berlebihan.
Oleh itu, sistem penghadaman kita memerlukan pertambahan probiotik.


Apakah itu PROBIOTIK dan PREBIOTIK ?

Probiotik: Bakteria baik dalam usus kita dan ia penting bagi menjamin kesihatan usus.
Prebiotik: makanan atau nutrisi yang diperlukan probiotik untuk berkembang dan berfungsi dengan baik.

Probiotik dan Prebiotik boleh diperolehi dengan mudah dari Nurich Lanto-Lite !


*Lacto-Lite tidak mengandungi sebarang herba atau bahan
kimia yang bersifat laksatif (julap). 



Keunikan Lacto-Lite :

tahan terhadap asid perut dan garam hempedu
keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
kebolehan melekat pada sel usus dengan baik
diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS ("Generally Recognized as Safe")


Bagaimana Lacto-Lite dapat membantu anda?
menyingkirkan toksin dalam badan
meningkatkan metabolisme untuk mengurangkan beban badan
menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
membantu dalam penghadaman
membanti melegakan sembelit
membantu sintesis vitamin


Cara Pengambilan:

Campurkan sebungkus Lacto-Lite ke dalam 20ml air kosong. Kalau ada ais lagi bagus barulah terangkat habis..hihi
Nak tahu apa recipe tia? tia minum lacto-lite dengan air milo..milo ais yang yummy!!! sangattttt sedap tau..cuba la try..hihi..tia minum setiap hari sebelum tidur...
Mesti readers nak tahu juga apa kesannya.
ok, dekat bawah ni tia ceritakan kesan ke atas tia.
1. Sehari selepas minum, sendawa banyak sangat..angin2 dalam badan semua keluar..kentut pun.. haha
2. 2 hari selepas minum pun sama juga kesan macam dekat atas..cuma perut rasa selesa sebab angin dah keluar dari perut.
3. 3 hari selepas minum perut bergelora..tapi tak sakit..mungkin angin tengah lawan tolak menolak tak sabar2 untuk keluar..haha..boleh ye macam tu..itu cuma andaian tia ye..
4. kemudian hari-hari bangun tidur mesti masuk toilet dulu..sebelum tidur pun..tidur denga nyenyak tanpa gangguan perut..hihi
5.Selalunya tia makan mesti 3 kali sehari..breakfast, lunch & dinner..After minum lacto-lite ..lunch pun da cukup..terasa kenyang seharian..yay!!! saving da dekat situ..hihi
6.Berat badan da mula turun..angin kus2 dalam perut pun da kurang...yay!!
 Sesiapa yang berminat boleh contact tia

Email : fathiajafri@yahoo.com
Phone Number: 011-12398303


ok daaa...toin3

0 LoveGreen:

Post a Comment

ADS

Related Posts with Thumbnails