ads

Sunday, March 25, 2012

Selalu Sakit Kepala? Anda ada Migraine?

'Aduhhhh!!!! Mak Sakit Kepala!!!! ' Mingraine menggila lagi??

 Hurm mcm tia sebelum pakai PB hari-hari balik kerja sakit kepala..Mcm mana nak drive lagi kan bila dah sakit kepala..tak dirve kang tak balik umah..tak balik kang tak dapat rehat yang secukupnya..sedih sangat bila duduk dalam kereta sambil sakit kepala...rasa mcm nak hentuk2  kepala ni dekat cermin tu..huhu..tapi  kalau cermin pecah..berderai jugak kepala kang...hihi..ok itu just metafore ye...=P ..tapi betul bila kita dalam keadaan tension mmg senang sakit kepala..tambah2 lagi yang mmg ada migrain...satu kerja pun rasa malas nak buat bila migrain menggila kan..nak telan active fast panadol tu tak kan hari2 pula..bahaya pulak diri kita kalau macam tu kan..

TAPI!!!! JANGAN BIMBANG!!!.. jom ikut tia share pasal Premium Beautiful Corset ni ye!!.Insyaallah sakit kepala dan migraine akan hilang..

As we know, setiap helaian benang Premium Beautiful telah ditenun dengan Far Infrared Rays (F.I.R.). Bagaimana plak F.I.R. nie dapat membantu dalam melegakan dan seterusnya menghilangkan migraine?

Heat therapy or thermotherapy has been known for generations to be an effective way to soothe pain and offer relief from muscle spasms. It is a common household remedy to apply heat packs to tight, contracting muscles. Nowadays, doctors highly recommend heat therapy as a non-invasive, non-pharmaceutical form of pain relief. F.I.R. are active waves of invisible light produced by the sun and its deep penetrating heat reaches up to 2 inches into the muscles and bones. This dilates the capillaries and improves blood flow that helps heal the injury and repair tissue at a cellular level.

F.I.R. is absorbed by the human body through "resonance absorption". When the F.I.R. come in contact with bodies of a similar wave-length, such as the human body and other living things, there is resonance. The resonance of the cells of the body and the FIR rays are "vibrating" at the same frequency. F.I.R. energy is easily absorbed into the cells.

The F.I.R. energy activates the cells, increases blood vessel resilience, and promotes cellular functioning. F.I.R. help to increase the metabolism by increasing the circulation of nutrient-rich, oxygenated blood. Increased circulation will also help remove the waste materials (by-products of natural cellular functioning) and improve your energy.

So, secara ringkasnya, F.I.R. nie akan improve our blood circulation, sebab migraine nie terjadi apabila saluran darah akan mengembang dan menguncup menyebabkan kita berasa sakit kepala yang berdenyut-denyut. So, dengan pemakaian Premium Beautiful yang telah disulami dengan F.I.R. akan mengurangkan migraine secara beransur-ansur, and lama kelamaan akan hilang terus.


Ye Tia da cuba.!!! mcm mana pula dengan anda!! Da cuba baru tahu kesannya tau..Insyaallah..semua penyakit itu boleh diubati kalau kena caranya ye...apa lgi JOM PB!!

                                                     

                                                    Boleh contact tia  for more details yer.!!

                                                     Contact Number: 011-12398303

0 LoveGreen:

Post a Comment

ADS

Related Posts with Thumbnails